Managed hosting door True
Vacatures

Loopbaantests

Test je persoonlijke kwaliteiten


De Computable loopbaantests kunnen je helpen meer inzicht te krijgen in je kwaliteiten en ambities. Naast oriënterende, carrière-tests voor starters op de arbeidsmarkt, vind je hier ook praktijkgerichte tests voor ict'ers en niet-ict'ers met al de nodige werkervaring.


Oriënterende tests voor (ict-)starters

Welk beroep past bij mij?
Is een baan in de ict wat voor mij?
Ben ik sociaal vaardig?
  Hoe commercieel ben ik?
Pas ik in een managementfunctie?
Ben ik een zelfstandig ondernemer?
Starters (6 testen)


Praktische tests voor (ict-)professionals

Ben ik wel geschikt voor de ict?
Ben ik geschikt als ict-ontwikkelaar?
Ben ik geschikt als ict-beheerder?
Ben ik geschikt als bedrijfskundig ict'er?
Ben ik geschikt als ict-intermediair?
  Heb ik de kwaliteiten van een ict'er?
Hoe ondernemend ben ik in mijn werk?
Heb ik leidinggevende capaciteiten?
Hoe tevreden ben ik met mijn werk?
Welke secundaire arbeidsvoorwaarden?
Professionals (10 testen)
Je kunt alle tests in je eigen tempo maken en altijd terug om een antwoord te wijzigen. Belangrijk is geen gewenste antwoorden te geven, maar de antwoorden te kiezen die bij jou passen. Na het laatste antwoord wordt je score berekend. De score wordt weergegeven in een staafdiagram met daarbij uitleg over de resultaten.
 
Zoals alle online tests zijn ook de hier aangeboden tests moeilijk te toetsen op aspecten als validiteit en betrouwbaarheid. Bovendien moet een online test het doen zonder interpretatie en uitleg van deskundigen. De tests pretenderen dan ook geenszins een volledig of betrouwbaar beeld van iemands persoonlijke kwaliteiten te schetsen. Ze geven hooguit een indicatie over bepaalde persoonskenmerken.
 
Het spreekt voor zich dat de uitslagen persoonlijk zijn en slechts aangeven hoe je zelf denkt op de gemeten kwaliteiten te scoren. Aan de antwoorden zijn dan ook geen rechten te ontlenen. Lees ook de algemene disclaimer.